Športnemu društvu – Balinarskemu klubu »ANTENA« so se  uresničile sanje, saj si je  prva članska ekipa z osvojitvijo prvega mesta v Prvi državni balinarski ligi, priigrala kvalifikacije za nastop v super ligi BZS. Kjer se je ekipa iz vzhoda (Tržič) odpovedal kvalifikacijam, se je tako naša ekipa uvrstila v super ligo BZS. Tako bo v tekmovalni sezoni 2013/2014 nastopala v super ligi Balinarske Zveze Slovenije.

Pravico nastopa v super ligi so si priborili: KONTIČ Robert, KONTIČ Tadej, ĐORĐEVIČ Nikola, ŠULIGOJ Damjan, CAPERNETTI Marino, ZAKRAJŠEK Matjaž, BERŽAN Damjan, GOLJUF Ivo, ŠUC Vojko, ŠULIGOJ Tomaž in KOLAREC Darko.

Ta uspeh prve ekipe kluba je zato toliko večji, saj se je  uvrstila v super ligo z lastnim igralskim kadrom ob pomoči dveh »tujcev« iz Izole

Balinarski klub BK Antena je bil ustanovljen leta 1978 na pobudo prvega predsednika Romana KONTIČ in nekaj zagnanih simpatizerjev balinanja iz Belega križa in Šentjan. Do leta 1999 so igrali in vadili na igriščih pri restavraciji Mercator na Belem križu. Po uvrstitvi v prvo ligo, leta 1997 so bili primorani igrati na štiri steznih igriščih v Luciji, saj svojih še niso imeli. Koncem leta 1998 so pričeli z gradnjo štirih steznih igrišč pri krajevni skupnosti Portorož na Belem križu. Tam domujejo še danes in na njih igrajo že vse od leta 1999. Pred 5 leti so s pomočjo občine Piran in donatorjev pokrili igrišča na katerih so do sedaj gostili veliko območnih in državnih prvenstev, ekipo BD Lucija, ko je nastopala v super ligi v letih 2011/2012, organizirali prijateljske turnirje in druga srečanja balinarjev iz R. Slovenije, Italije in Hrvaške.

Skozi dolgo 35 letno zgodovino delovanja kluba so vzgojili kar nekaj balinarjev (brata KONTIČ, oče Damjan in sin Tomaž Šuligoj, Nikola Đorđevič) in še veliko drugih. Največja zvezda kluba je ĐORĐEVIČ Nikola državni prvak pri dečkih in mladincih v raznih kategorijah, nosilec medalj iz evropskih in svetovnih prvenstvih v kategoriji mladinci. Po uradni statistiki BZS najboljši igralec prve lige zahod v sezoni 2012/2013 in podprvak na letošnjem državnem prvenstvu članov v igri posamezno. V klubu gojijo tudi rekreativno – tekmovanje članov in članic in z ekipama nastopajo v ligah OBZ Slovenska Istra. Ženska ekipa je bila že tri leta zaporedoma  prvak ženske lige OBZ, prav tako je bila članska rekreativna ekipa prvak rekreativne lige OBZ leta 2012.

V klubu skrbijo tudi za usposabljanje strokovnega kadra in imajo dva trenerja balinanja, dva inštruktorja balinanja in mentorja balinanja.

Vsi ti uspehi niso slučajni, ampak  so plod zagnanega, vztrajnega, trdega 35  letnega dela članov in članic kluba ob pomoči prijateljev balinanja, donatorjev, občine Piran in KS Portorož.

Dne 14.06.2013 so na izrednem občnem zboru izvolili novega mladega predsednika kluba g. Nikolo ĐORĐEVIČ z geslom na mladih svet stoji.

Za uspešno delovanje kluba so zaslužni igralci, ki so dosegli za uspeh, nato vsi dosedanji člani, prijatelji in simpatizerji balinanja, vsi dosedanji predsedniki predvsem KONTIČ Roman, JERETIČ Marjan, GROZIČ Lučano in TODOROVIČ Milan (tudi velik donator podjetja Beton Lucija), Občina Piran, KS Portorož, Športni in mladinski center Piran, Balinarska zveza Slovenije, OBZ Slovenska Istra, vsi donatorji in sponzorji, ki so s finančno pomočjo pomagali klubu pri njegovem 35 letnem delovanju.

Člani in članice BK Antena se vsem zahvaljujemo in jih naprošamo, da nam pomagajo pri uspešnem igranju v super ligi ter vabimo nove mlade balinarje in balinarke, starejše člane in članice, da se nam pridružijo ter se aktivno vključijo v igranje ter pomagajo pri nadaljnjem uspešnem delovanju kluba.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ekipa BK Antena Portorož 2013/14, ki bo nastopala prihodnjo sezono v Superligi

Prispevek in Foto: Zdravko Taškar

Antena Portorož je nov SUPERLIGAŠ!