Minuli petek se je končalo tekmovanje v 1. območni ligi OBZ Slovenska Istra za sezono 2012/13. Naslov prvaka je slavila ekipa BK 4. julij iz Markovca, ki so prvi poraz v sezoni zabeležili šele v zadnjem krogu tekmovanja in tako zasluženo, že drugo leto zapored, stopili na najvišjo stopničko. Drugo mesto je osvojila ekipa iz Pobegov, tretje mesto pa po razburljivih bojih v zadnjih nekaj krogih ekipa Mlinarja iz Padne. Vse rezultate in končno lestvico si lahko ogledate v rubriki “območne lige“.

Podelitev pokalov območne lige za prva tri mesta bo v ponedeljek, 17.6.2013 po finalu četvork na balinišču v Hrvatinih. Vabimo vse dobitnike pokalov, da se podelitve udeležijo.

Nastop v kvalifikacijah za drugo ligo zahod sta si zagotovili prvi dve ekipi (4. julij in Pobegi). Prvi dvoboji bodo že ta konec tedna. Ekipa Pobegov v petek, 14.6. gostuje pri ekipi Grmade iz Postojne, v soboto 15.6. pa jih čaka povratno srečanje v Pobegih. Prav tako prične z kvalifikacijami tudi ekipa 4.julija, ki v petek gostuje v Kosezah (Ilirska Bistrica), v soboto pa bo povratna tekma v dvorani na Markovcu. Vse tekme se pričnejo ob 17.30 uri, napreduje ekipa z boljšim količnikom iz obeh srečanj. V primeru napredovanja ekipi odigrata še drugi krog kvalifikacij (nasprotniki bodo znani naknadno).

Obema udeležencema kvalifikacij želimo veliko športne sreče v upanju, da bi jima uspel preboj v državno ligo!

 

BK 4. JULIJ prvak območne lige 2012/13