Minulo soboto se je zaključila že triindvajseta tekmovalna sezona v vseh državnih ligah. Obalne ekipe, z izjemo superligašev, so letos zasedle končna skromna mesta. V prvi državni ligi zahod, kjer je na koncu naslov prvaka zasluženo osvojila Košana, je nastopila ekipa Trte Sv. Anton, ki pa je vse do zadnjih krogel še lovila obstanek v prvoligaški konkurenci. V drugi državni ligi zahod sta nastopili dve obalni ekipi. Modri val Koper je v zadnjem krogu slavil proti drugouvrščeni ekipi Dragomerja in osvojil končno 5. mesto, ekipa Lucije pa je žal že pred pričetkom drugega dela sezone izstopila iz lige in bo svojo morebitno nadaljno pot nadaljevala v najnižji območni konkurenci.

V prihodnjem mesecu se obeta pester prestopni rok, kjer bodo klubi v svoje vrste skušali pritegniti kar se da najbolj zveneča balinarska imena in svoje vrste ojačali za prihodnjo ligaško sezono. O imenih in klubih se že veliko razpravlja in šušlja, kateri prestopi pa bodo  zares izpeljani bomo videli šele konec meseca avgusta.

Vse končne razvrstitve  državnih lig si lahko ogledate na spletnem portalu BZS, v spodnji daljši fotoreportaži pa je Milan Rutar ujel nekaj trenutkov balinanja iz srečanj med Trta in Planino Petrič ter Trto in Ilirsko Bistrico.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

22

21

23

Foto: Milan Rutar

Državni ligaši končali letošnjo sezono