V ponovitvi lanskoletnega finala je gostujoča ekipa Hrasta demontirala domačo ekipo Luke Koper in se tako samostojno zavihtela na vrh superligaške lestvice. Bolje motivirani Kraševci so na krilih uvodne štafete (57/59 !!!) in nekaj sreče v natančnem izbijanju povedli z 6-0 ter nato pa po razburljivem zaključku v obeh krogih vodili že z 10-0. Nepričakovano “lahko” zmago sta nato potrdila še zanelsjivi Anže Petrič in Klemen Sosič v hitrostnem izbijanju. Domača Luka Koper je sicer dobila vse zadnje klasične discipline, vendar bodo morali koprski balinarji za naskok na sam vrh letošnje superlige še marsikaj postoriti v tehničnih disciplinah.

Lepo presenečenje v letošnji superligaški konkurenci je vsekakor ekipa Antene iz Portoroža, ki je na gostovanju v Rogaški Slatini zabeležila že drugo zmago v gosteh in konkurentom še enkrat več dokazala, da se bodo s svojo borbenostjo in ekipnim duhom borili za najvišja mesta v ligi. Na štajersko gostovanje so se po tri točke odpravili skupaj z navijači in harmonikašico Saro, ki jim je po tekmi s svojimi akordi pričarala nepozabno “fešto”.

Na tekmo smo odšli kombi igralcev ter kombi navijačic in navijačev.  Na Vranskem smo se okrepčali z krofi in prišli v Rogaško polni energije. Začetek ni bil spodbuden, štafeta je zgubila 37:42. Se je pa nato nadaljevalo sanjsko. Marko je zmagal natančno, Damjan je pokleknil in ostal pri nulki, Robi in Tadej sta zmagala krog. Z zmagana sta nadaljevala hitra igralca Nikola in Marko. In glej ga zlomka rezultat je kazal 10:4 z nas. Le še eno zmago smo dejali in zmaga je naša, vendar so se pred zadnjimi igrami  zbudili tudi igralci Rogaške in tekmo naredili zelo napeto tako, da takšnega konca še Hichok ne bi mogel zrežirati. Vse je kazalo na polom. Kot pa pravi pregovor “hrabre spremlja sreča” je Robi v zadnjem obratu zmagal enojko, Nikola zadel balina za zmago in Marko naredil 3 punte za NN rezultat… Zmaga 15:7 je bila naša! Da ne znamo le navijati ampak se tudi veseliti je dokazala naša harmonikašica in balinarka Sara. Zaigrala je na harmoniko in mi smo se veselili. Ko bi bilo še veliko takšnih zmag. Bravo fantje in dekleta Antene” je po neprespani noči povedal Zdravko Taškar.

Vse rezultate 3. kroga Sperlige si lahko ogledate na spletni strani BZS. Daljšo fotoreportažo iz Kopra in Rogaške Slatine sta nam pripravila Milan Rutar in Zdravko Taškar.

2

4

5

6

7

8

9

10

11

13

15

16

18

19

1

20

21

22

24

25

26

29

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Milan Rutar (Koper) in Zdravko Taškar (Rogaška Slatina)

Kobjeglavci osvojili Koper