V nedeljo 02. junija 2019 je v B.K Kobjeglava na Krasu potekal državno prvenstvo v disciplini natančno zbijanje za kategorijo dečki U – 14 in  mladinci U – 18. Za OBZ Slovenska Istra v kategoriji dečki U-14 so nastopali dečki B.Š Korte – Izola Jakob Panger, Laura Fermo, Sumeja Hoxha in Nik Štajner. V kategoriji je nastopilo 13 dečkov in deklic iz Slovenije.

 

Zmagovalec natančnega zbijanja je postal Tim Obolnar iz B.K: Zmajčki Krim Ljubljana. Zelo uspešen pa je bil naš predstavnik OBZ Slovenska Istra Nik Štajner član B.Š. Korte – Izola, kateri je osvojil drugo mesto. Tretje mesto sta si delila Jakob Tragin član Skala Sežana in Luka Brišar.

V kategoriji mladinci U-18 se je tekmovanja udeležil predstavnik OBZ Slovenska Istra član BŠD. JADRAN IZOLA Luka Blaževič. Prijavljenih je bilo osem tekmovalcev iz celotne Slovenije. Zmagovalec in državni prvak pa je postal Jaka Štremfel iz B.K. AGROCHEM HRAST, drugo mesto je zasedel Gašper Povh iz B.K. SKALA  SEŽANA, tretje mesto pa si je delila Luka Močnik iz B.K KOLEKTOR IDRIJA in naš predstavnik OBZ Slovenska Istra član  JADRAN IZOLA Luka Blaževič.

Čestitke predstavnikoma  OBZ Slovenska Istra

Luka Blaževič in Nik Štajner osvojila medalji na DP preciznem zbijanju