V ponedeljek 9. marca je Mestna občina Koper skupaj z Športno zvezo Koper v nabito polni Areni Bonifika podelila priznanja za Naj športnika in športnico leta 2014. Med prepoznavnejšemi gosti pestrega kulturno-športnega večera, ki ga je povezoval Ervin Čurlič so bili poleg podžupana MOK, g. Petra Bolčiča prisotni še Predsednica ŠZ Koper ga. Sonja Poljšak, direktor JZŠ g. Igor Hrvatin in olimpionik ter ambasador Republike Slovenije za šport, strpnost in fair play g. Miroslav Cerar.

Kot je v svojem nagovoru priostnim dejal podžupan MOK, g. Bolčič so v MOK-u izjemno veseli velikega števila vrhunskih športnih dosežkov in velikega števila rekreativnih športnikov, saj v MOK veliko sredstev namenjajo prav športu ter športni infrastrukturi.

Med podeljevanjem priznanj smo svoje trenutke dočakali tudi balinarji. Območna balinarska zveza Slovenska Istra Koper je prejela posebno priznanje za uspešno organizacijo Evropskega članskega prvenstva v balinanju. Predsednik zveze, Ivo Pavlič po prireditvi ni skrival zadovoljstva, svoje misli pa je strnil z naslednjimi besedami: “Organizacijski uspeh Evropskega prvenstva, ki smo ga organizirali skupaj z BZS nam je potrdilo že priznanje Mednarodne balinarske zveze (FIB). Priznanje Mestne občine Koper in športne zveze Koper pa je posebno, saj le to pomeni, da smo tudi v našem lokalnem prostoru pustili pomemben pečat na katerega smo lahko ponosni. Ob tej priložnosti bi se rad iskreno zahvalil vsem, ki ste na kakršen koli način pripomogli k izjemnemu uspehu Evropskega prvenstva”.

Med nagrajenci so bili priznanja izjemno veseli tudi v Balinarskem klubu Hrvatini, kjer so prejeli spominsko priznanje za 40. letnico delovanja društva in BS Luka Koper za osvojeno 3. mesto v superligi 2013/14.

Laskavi naslov športnice leta si je priborila telovadka Ilaria Grižon, v moški konkurenci je zmagal rokometaš Tilen Sokolič, med ekipami pa nogometna ekipa FC Luka Koper. Več o dogodku si lahko preberete na Regional Obala ali na spletni strani Radia Capris.

Športnik MOK 2014,

IMG_4372

Športnik MOK 2014,

Športnik MOK 2014,

Foto: Zdravko Primožič

MOK podelila priznanja za naj športnika leta 2014