Balinarski klub Hrvatini je v sredo, 8.10.2014 gostil otroke, ki obiskujejo prvi in drugi razred Osnovne šole Hrvatini. Hrvatinčani so v sodelovanju z tamkajšnjo osnovno šolo izvedli drugo predstavitev balinanja za osnovne šole na obali v sodelovanju z OBZ Slovenska Istra.

Otroke in učiteljice sta nagovorila predsednik BK Hrvatini, g. Lucijan Lah, predsednik OBZ Slovenska Istra, g. Ivo Pavlič ter predsednik za delo z mladino OBZ, g. Toni Štefančič. Članom BK Hrvatini so ob predstavitvi priskočili na pomoč nekateri odlični balinarji: Nikola Đorđević (Antena), Klemen Sosič (Hrast) in Primož Brezovec (Graphistudio). Predstavili so jim tehnične discipline hitrostnega, štafetnega in natančnega zbijanja ter jih nato poučevali prve osnove balinarske igre. Nekateri otroci so izkazali izjemno zanimanje in talent za naš šport.

Po Anteni Portorož, Kortah, Pobegih in Trti Sv. Anton so Hrvatini naslednji klub, ki se zaveda pomena dela z mladimi. Pohvalimo naj odlično organizacijo BK Hrvatini, ki so otrokom poleg vseh balinarskih nasvetov postregli še z malico. “V Hrvatinih želimo ponovno pričeti z delom z mladimi ter tudi na ta način krajanom pokazati in dokazati da gre pri balinanju za atraktivno ter naporno športno panogo, katere se lahko otroci naučijo tudi na našem novem balinišču. V prihodnje bomo takšnih akcij izvedli še več, nadejamo pa se tudi balinarskega krožka. Ob tem bi se rad zahvalil še OŠ Hrvatini, ki je znala prisluhniti naši želji in otroke pripeljala na balinišče” je po dogodku dejal vidno zadovoljeni predsednik BK Hrvatini, Lucijan Lah.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

 

Foto: Milan Rutar

V Hrvatinih izvedli predstavitev balinanja za otroke