Minulo soboto se je v Argentinski Bahii Blanci končalo svetovno balinarsko prvenstvo za člane. Naši junaki so dosegli zgodovinski uspeh saj so kot prva reprezentanca v zgodovini svetovnih prvenstev prejeli odličja v vseh šestih disciplinah!

Naslov svetovnega prvaka si je med posamezniki priboril Jure Kozjek, v igri v krog je najboljši na svetu postal Dejan Tonejc, novi svetovni prvak v “brzincu” pa je postal  hitronogi Aleš Borčnik. Davor Janžič je osvojil srebro v natančnem izbijanju in skupaj s Kozjekom še naslov svetovnega podprvaka v dvojicah. Brez medalje ni ostala niti štafeta (Aleš Borčnik-Anže Petrič), ki je zasedla tretje mesto.

Pohvaliti velja tako igralce kakor tudi celotno strokovno vodstvo in delegacijo na čelu z selektorjem Alešom Škobernetom, predsednikom Sandijem Kofolom in maserjem Rokom Mihičem, ki so fantom nudili vso potrebno strokovno pomoč in podporo! Zahvala s strani nas, navijačev pa gre tudi Boštjanu Heglerju, ki je v času prvenstva skrbel za neposredne tekstovne in video prenose iz prizorišča v Argentini.

Več si lahko preberete na spletni strani BZS, spletni strani RTV Slovenija, ali na Sportalu.

Iskrene čestitke, ZLATI FANTJE!

kozjek
Svetovni prvak posamezno 2013 – Jure Kozjek
tonejc
Svetovni prvak v igri v krog – Dejan Tonejc
kozjek-janza
Srebrna dvojica Jure Kozjek – Davor Janžič
petric-borko
Bronasta štafeta Aleš Borčnik – Anže Petrič
reprezentanca2013
ZLATA SLOVENSKA DELEGACIJA V ARGENTINI
sampioni
Slovenski Balinarski asi – Dejan Tonejc, Aleš Borčnik in Jure Kozjek z majicami in kolajnami svetovnega prvaka

Foto: Spletni portal BZS in Facebook profil Rok Mihič

ZLAT SLOVENSKI VIKEND!