Člani in članice BK Antena Portorož smo v soboto 05.10.2013 organizirali že 35. Mednarodni prijateljski balinarski turnir, ob počastitvi praznika Občine Piran. Na turnir je bilo povabljenih 12 ekip iz R. Italije, R. Hrvaške in R. Slovenije, vendar se je vabilu odzvalo le 8 ekip, z opravičilom zadržanosti ali drugih razlogov. Kljub temu pa turnir ni bil nič kaj slabše organiziran in so na njem nastopali dobri igralci, ki so pokazali veliko mero balinarskega znanja in lepih balinarskih potez.

Da se balinarji BK Antene  niso slučajno uvrstili v »super ligo« BZS in, da le niso samo dobri gostitelji so pokazali tudi z uspešno igro na turnirju.

Po pred tekmovanju po skupinah sta se v finale  uvrstili obe domači ekipi Antena Portorož -1  in Antena Portorož – 2. V zanimivem in do konca izenačenem finalu je prva ekipa Antene, v postavi Tadej Kontič, Carpenetti Marino in Škerjanc Marko premagala drugo ekipo Antene Portorož, ki je nastopala v postavi Kontič Robi,  Beržan Damjan in Novak Loris z rezultatom 10:05. V tekmi za tretje mesto oz. v malem finalu je ekipa Roča (RH) premagala ekipo Trasporti Trst (IT) z 13:2.

Tudi med posamezniki so zmagali domači igralci ,v igri  zbijanje balina Kontič Tadej in v igri bližanja v krog Novak Loris.

Slabo vreme ni pokvarilo prijetnega prijateljskega vzdušja, saj so imeli igralci streho nad glavo, za hrano in pijačo pa je bilo preskrbljeno.

Na koncu sta ekipam in posameznikom podelila pokale in medalje  direktor športnega in mladinskega centra Piran g. Ukmar Matjaž in vodja tekmovanja in namestnik predsednika BK Antena g. Zdravko Taškar.

BK Antena je v trajno last prejela velik prehodni pokal (tretje leto zapored), ki bo za stalno krasil vitrino domačega kluba. Domačini že razmišlja in iščejo podoben ali še lepši prehodni pokal za naslednji turnir .

Pred odhodom so prisotni zapeli venček domačih in si  zaželeli še veliko takšnih prijateljskih družen, ki so trajna vez med balinarji in balinarkami vseh treh držav.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto in prispevek: Zdravko Taškar

35. Mednarodni prijateljski turnir “Portorož 2013”