Prva tekma superligaškega playouta, ki se je odvijal na Dan žena med Anteno Portorož in Rogaško Crystal se je končala z zmago domačih z skupnim izidom 15:7. Portorožani so tako uspeli ohraniti superligaški status tudi v prihodnji sezoni. Balinarji Rogaške so držali priključek z domačimi vse do hitrostnega izbijanja, kjer sta Đorđević in Škerjanc pritisnila na plin in Anteno popeljala v vodstvo. V zadnjih klasikah  so domači suvereno izkoristili domač teren in na koncu zasluženo slavili.

V prvem letu nastopa v najmočnejši balinarski – super ligi si je vodstvo in člani ekipe BK Antena zastavilo cilj obstanka v ligi. Da so zastavljeni cilji lahko uresničljivi so pokazali igralci Robi Kontič, Tadej Kontič, Marino Capernetti, Nikola Đorđevič, Damjan Šuligoj, Matjaž Zakrajšek, Novak Loris, Damjan Beržan, Marko Škerjanc in Vojko Šuc , po zmagah v gosteh pri Planini Ribnikar in rogaški Crystal ter po fenomenalnih igrah doma proti favoritom lige. Le malo športne sreče je zmanjkalo, da se po rednem delu– 14. krogih niso uvrstili med prve štiri ekipe in si s tem priigrali nastop za prvaka. No tudi peto mesto je bil po rednem delu velik uspeh za novince v ligi. Tako so si kot najboljše uvrščena ekipa priigrali prednost domačega igrišča in organizacijo zaključnega turnirja za obstanek v super ligi.  Čestitke fantom BK Antena, vodstvu kluba in zvestim navijačem za dosežen uspeh.

V popoldanskem obračunu med sežansko Skalo in Krimom je bilo napeto. Ekipi sta si v prvih dveh tretjinah izmenjevali vodstvo, tako, da je bil izid pred zadnjimi klasični igrami izenačen na 7:7. Odločilno točko za končno zmago ljubljančanov z 13:9 je prispeval Ramič Senad, ki je v igri posameznikov z 11:10 premagal Mahnič Tomaža.

V nedeljskem odločilnem srečanju za obstanek  je Skala  prepričljivo z 19:3 odpravila  Rogaško Crystal. Fotoreportažo Milana Rutarja si lahko ogledate spodaj.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto in prispevek: Milan Rutar, Zdravko Taškar

Antena ohranila superligaški status!