ŠD Trta Sv. Anton je minulo nedeljo gostilo 65 učencev Osnovne šole Elvire Vatovec Prade. V dopoldanskem času so otroci lahko spoznali atraktivne (tehnične) discipline balinanja za katere so potrebni predvsem mladi. Na pomoč organizatorjem je priskočil občasni državni reprezentant Martin Zdauc, ki je osnovnošolcem prikazal hitrostno izbijanje, katerega so mladi učenci z zanimanjem spremljali. Igralci ŠD Trta so nato prikazali še natančno in štafetno izbijanje, kjer je bil prisoten tudi državni sodnik, g. Jakomin Zvezdan. Po končani predstavitvi in napornem navijanju so učenci s strani društva prejeli malico, nato pa se pod vodstvom Predsednika za delo z mladino OBZ Slovenska Istra, g. Tonija Štefančiča, g. Boža Mezgeca in igralcev Trte razdelili v štiri skupine in sami poizkusili balinati ter se na tak način med seboj pomerili v vrlini bližanja v krog. Tekmovalnost in igrivost med otroci je bila na najvišji ravni.

Po skoraj treh urah druženja, ko so otroci nekateri navdušeni drugi ne zapuščali balinišče, sta se vodstvo ŠD Trta in učiteljice OŠ Elvire Vatovec Prade dogovorili za nadaljno sodelovanje v mesecu oktobru ko bodo na balinišče prišle manjše skupine učencev.

Poudariti velja, da je sodelovanje med balinarskimi društvi in osnovnimi šolami prvi korak k pridobitvi mladih tekmovalcev katerim je potrebno predstaviti, da je balinanje prav tako šport, ki zahteva velike fizične napore in je lahko zelo atraktiven tudi za mlajše.

Vodstvo ŠD Trta Sv. Anton in Predsednik za delo z mladino OBZ Slovenska Istra, g. Toni Štefančič se vodstvu in kolektivu Osnovne šole Elvire Vatovec Prade za sodelovanje na dnevu balinanja iskreno zahvaljujejo.

Nekaj utrinkov, ki jih je ponovno pripravil naš vedno prisotni fotoreporter Milan Rutar si lahko ogledate spodaj (za povečavo klikni na sliko).

2

3

4

5

6

7

  9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

1

Foto: Milan Rutar

Dan balinanja za mlade v Sv. Antonu