Veterani Treh balinarskih regij (OBZ Slovenska Istra, Istraski bočarski savez in Regija Friuli Venezia Gulia) smo se dne 06.04.2013 srečali v Kopru.

Srečanja, ki se odvijajo že od leta 2002 se organizirajo vsako leto v drugi regiji. Organizator letošnjega srečanja je bila naša OBZ in le-to smo organizirali v balinarski dvorani Luke Koper v Kopru. Veterani starosti nad 55 let nastopajo v disciplinah natančno zbijanje, posamezno, 2x dvojica in trojka. Zmagovalci letošnjega srečanja so postali veterani OBZ Slo. Istra, ki so nastopali  v postavi Vidali Bojan, Cergolj Pavle, Mahne Boris, Brčič Graciano, Vujanič Dimitar, Zajc Dragan, Bembič Jože, Kante Milan, Filipčič Darij pod vodstvom Jakomin Zvezdana in so premagali IBS (istarski bočarski savez) z rezultatom 6:4 in R. FVG (regija Friuli Venezia Gulia) prav tako z 6:4. Drugo mesto so osvojili veterani IBS, ki so premagali R. FVG z 6:4 in tretji so bili veterani R FVG. V vseh ekipah so nastopali prekaljeni igralci, ki so bili ali so še aktivni in so ali še nastopajo v najvišjih ligah v svojih državah.

Zelo dober rezultat 26 točk v natančnem zbijanju je dosegel veteran Žužič Josip iz IBS. Najboljši bližalec na srečanju je bil Cergolj Pavel – OBZ. Pokale in priznanja je podelil predsednik OBZ Ivo Pavlič. Veterani OBZ Slo Istra so prejeli tudi prehodni pokal, ki bo najmanj eno leto krasil njihovo vetrino. Tekmovanje sta vodila mednarodni sodnik Savo Bratož in vodja tekmovanja (njegova desna roka) Zdravko Taškar. Da veterani niso dobri le v balinanju ampak tudi v petju in druženju so pokazali na koncu, ko so zapeli v vseh treh jezikih. Vsi so povdarili, da se morajo takšna srečanja nadaljevati in se mora gojiti prijateljsvo, druženje in športni duh med veterani iz vseh treh regij.

Organizator prihodnjega srečanja je Regija Friuli Venezia Gulia.

Vse rezultate troboja si lahko ogledate tukaj.

1a
Žužič med natančnim izbijanjem
2a
Med partijo trojk med F.V.G in OBZ S.I.
3a
Meret (F.V.G.) prejema priznanje s strani predsednika naše OBZ g. Pavliča
4a
Tehnične debate
5a
Vujanič Dmitar (OBZ SI) med bližanjem
6a
Veselo razpoloženje pred pričetkom tekmovanja
7a
Del italijanske delegacije F.V.G.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vidali: “Kaj, ko bi ga letos kar mi osvojili?”
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tretjeuvrščeni – Comitato regionale Friuli Venezia e Giulia
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Drugouvrščeni – Istarski boćarski savez
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zmagovalci 2013 – OBZ Slovenska Istra s prehodnim pokalom
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zaključek celodnevnega druženja
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Skupinska slika Srečanja veteranov treh balinarskih regij 2013 v Kopru

Pripravil: Taškar Zdravko

Foto: Taškar Zdravko in Primož Marinko

Srečanje treh regij v Kopru