Balinarji in balinarke Balinarskega kluba Antena Portorož že vrsto let organizirajo ženski balinarski turnir ob počastitvi mednarodnega praznika dneva žena. Tudi letos, so z manjšim zamikom, dne 14.03.2015 organizirali tradicionalni mednarodni ženski balinarski turnir.

Turnirja se je udeležilo osem ekip iz Italije (Trst), Hrvaške (Plamen Babiči) in Slovenije (Pobegi, 4. Julij Koper, Jadran Izola, Loška dolina in dve ekipe domačink Antena-1 in 2). Ob otvoritvi je prisotne pozdravil podpredsednik kluba, jim čestital za njihov praznik ter zaželel prijetno prijateljsko druženje z tekmovalnim nabojem.

Prisotne tekmovalke so se njegovega priporočila  tudi držale, kar so pokazale z dramatičnim finalom, v katerem sta se pomerili ekipa Antena-2 in Trst. Domačinke so se po zaostanku 2:6 prebudile in z zadnjo kroglo odločile zmagovalca v svojo korist. Zmagale so z rezultatom 7:6.

V malem finalu je ekipa Antena-1 premagala Pobege z 9:4. Peto mesto je osvojila ekipa  4. julij Koper, šesto Loška dolina, sedmo Plamen Babiči in osmo Jadran Izola. V igri bližanja k balinu je zmagala najboljša igralka na turnirju mlada Francesca iz Trsta.

Za zmagovalno ekipo Antena-2 so nastopale Hvala Elda, Kovačič Majda, Domio Giaconda, Hrovat Fičur Marija in Maraspin Silva.

Pokale in medalje sta podelila podpredsednik in blagajnik kluba. Podeljen je bil tudi unikatni – umetniško izdelan prehodni pokal, ki ga je izdelal g. Sorgo Fabio in bo za leto dni krasil vitrine domačega kluba.

Za izpeljavo lepega turnirja temelječega na zgodovinskem spominu na priborjene pravice žensk so zaslužni »mučeniki« BK Antena Portorož: Zdravko, Vojko, Enco, Marijo, Matjaž, Fabijo in marljive ženske roke Silve ter ostalih članic kluba. Po podelitvi je sledila še krajša zabava, pesem v vseh treh jezikih in obljuba domačih organizatorjev, da se snidejo na enakem ali še lepšem turnirju ob počastitvi dneva žena v letu 2016.

1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8

9

10

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

12

Prispevek in foto: Zdravko Taškar

V Portorožu proslavili 8. marec