Balinarski klub Antena Portorož je minuli mesec obeležil 40. obletnico ustanovitve kluba.

Z organiziranim balinanjem in aktivnim tekmovanjem so tako v Portorožu in okolici pričeli že leta 1978. Svojo jasno začrtano športno pot so pričeli na dvosteznem balinišču na Belem križu, slednjega nato na drugi bližnji lokaciji razširili v štiristezno igrišče ter nato celoten športni objekt s klubskimi prostori vzpostavili v pravo balinarsko dvorano. Razvojni poti kluba so sledili tudi športni uspehi. Ekipa, ki je bila sestavljena iz pretežno domačih balinarjev pod vodstvom kapetana Roberta Kontiča je v slovenski elitni super ligi v sezoni 2016 zasedla končno 2. mesto in si s tem zagotovila tudi krstni nastop na evropski balinarski sceni proti francoskemu CRO Lyonu. Omeniti velja, da so v svojih vrstah vzgojili tudi mladinskega svetovnega vice prvaka Nikolo Đorđevića, ki je slovenski grb zastopa na svetovnih prvenstvih v Čilu, Italiji in Novi Gorici.

Ob tej priložnosti so neutrudni člani balinarskega kluba v svoji balinarski dvorani na Belem križu organizirali jubilejni mednarodni turnir, svečano slovesnost ter izdali jubilejni Bilten. Na turnirju je sodelovalo je 12 ekip iz Italije, Hrvaške in Slovenije. Prvo mesto je osvojila hrvaška ekipa Poreča, pred drugo uvrščeno ekipo iz Cerovelj in tretjo Ilirsko Bistrico.

Po zaključku turnirja je sledila svečana prireditev, kjer je kulturni program povezoval voditelj Tomaž Klepač, predstavila se je glasbena skupina Klapa San Lorenzo in Portoroški pevski zbor. Slavnostni govorniki so bili poleg predsednika kluba, g. Marka Klasek še direktor Mladinskega in športnega centra Piran, g. Matjaž Ukmar ter prvi predsednik društva, g. Roman Kontič. Obenem so vsem zaslužnim članom društva in nekdanjim predsednikom podelili priznanja in zahvale za opravljeno delo.

Območna balinarska zveza Slovenska Istra Koper ob tej priložnosti vsem članom Balinarskega kluba Antena Portorož izreka čestitke ob praznovanju pomembnega jubileja ter se hkrati iskreno opravičuje zaradi neudeležbe na svečani slovesnosti.

Foto: Zdravko Taškar  

40. let Antene Portorož