V nedeljo, 10. maja 2014 so članice balinarske sekcije ŠD “2. oktober Pobegi – Čežarji” organizirale tradicionalni mednarodni ženski balinarski  turnir. Ekipe so se zbrale na balinišču v Pobegih, kjer je bilo prisotnih 16 ženskih ekip s po štirimi balinarkami. Turnirja so se udeležile balinarke iz različnih krajev Slovenije in Hrvaške.

Pred pričetkom turnirja je vse nastopajoče in ostale pozdravil predsednik sveta KS, g. Bojan Vatovec in najstarejša članica balinarske sekcije Pobegi-Čežarji, ga. Nevenka Schergl. Za nemoten potek tekmovanja je bil tokrat odgovoren g. Božo Mezgec.

Tekmovanje je zaradi velikega števila ekip potekalo na balinišču v Pobegih in Sv. Antonu, sklepni del pa nato v domačih Pobegih. Turnir so ob veselem druženju udeleženke zaključile ob 20.00 uri s podelitvijo pokalov zmagovalnim ekipam. Prvo mesto je osvojila ženska ekipa BK 4.julij, druge so bile balinarke Kanala, tretje mesto so zasedle balinarske iz prestolnice in sicer Šiška Ljubljana, na četrtem mestu pa so končale portorožanke iz Antene.

Že med samim tekmovanjem so članice poskrbele za prijetno druženje ob dobri hrani in pijači. Zabavale so se do poznih večernih ur. Balinarke Pobegov-Čežarjev se za izpeljavo turnirja zahvaljujejo vsem tistim, ki so na kakršenkoli način pripomogli k izvedbi dogodka, posebej pa vsem donatorjem.

DSCN2346

DSCN2362

DSCN2367

DSCN2387

Foto in prispevek: Nada Peric

Mednarodni ženski turnir v Pobegih