Mladinska raffa reprezentanca pod vodstvom selektorja Bojana Berčiča nastopa na mladinskem evropskem prvenstvu v Rimu. Na mladinskem prvenstvu nastopajo mladinci ŠB Korte Izola: Luka Sedmak, Jan Hrvatin in Gabrijel Korenika.

ŠB Korte Izola je pod vodstvom Miran-a Kleva konec junija v večnamenski dvorani v Kortah v sodelovanju z Občino Izola in  Balinarsko zvezo Slovenije ob pomoči hrvaških strokovnjakov organiziral prvo predstavitev balinanja v disciplini raffa. Odigrana je bila tudi prijateljska tekma mladinskih reprezentanc Hrvaške in Slovenije, ki so jo pod vodstvom Bojana Berčiča sestavljali mladi balinarji iz Kort.

Danes zjutraj se je Luka Sedmak pomeril proti domačinu Kevinu Della Schiavi, ob 11.10 se je pričela uvodna igra dvojic Jana Hrvatina in Gabrijela Koreniko proti Turkoma Muratu Orucu in Huseyinu Onderju, ob 18.55 pa bo Luka Sedmak nastopil v prvem krogu kvalifikacij natančnega zbijanja.

Selektor Berčič je po torkovem uradnem treningu povedal: “Pred nami je prvi nastop na velikem tekmovanju. Pripravljali smo se mesec dni. Od fantov pričakujem pravo mero zavzetosti in sproščenosti. Žreb nam ni bil naklonjen, saj nas za uvod čaka močni tekmeci, a verjamem v dober odpor.”

Mladinska raffa reprezentanca na mladinskem evropskem prvenstvu v Rimu.