Balinarski klub Korte je v sodelovanju z Balinarsko zvezo Slovenije 8.maja organiziral predstavitev balinanja v Kortah. Obiska se je udeležilo veliko število osnovnošolcev iz domače podružnice osnovne šole. V prisotnosti dveh izjemnih reprezentantov Jureta Kozjeka in Davorja Janžiča. Osnovnošolci so spoznali balinarski šport in se tudi pomerili v bližanju in izbijanju v krog. Na koncu so vsi učenci dobili priznanja za udeležbo. Predstavitev je navdušila mlade tako, da se je kar enajst osnovnošolcev vpisalo v balinarski klub Korte.

 

Tradicija balinarskega kluba Korte deluje že polnih štirideset let. Trenutno je v klubu včlanjenih osemintrideset mladih od devet pa do šestnajstega  leta starosti. Med njimi je dvanajst deklet in šestnajst dečkov. Šola balinanja traja že sedem let v kateri nastopajo v kategoriji U-11, U-14 in U-18. Trenirajo in tekmujejo po programu. Mladi pogon vodi g: Miran Kleva pomagata pa mu še dva trenerja. Občina Izola pa jim pomaga pri sofinanciranju športne opreme, potne stroške in prehrano, Balinarska zveza Slovenije pa za predstavitev balinanja v klubu. Treningi v Kortah potekajo od marca do novembra vsak torek in četrtek za dekleta. Dečki pa trenirajo vsako sredo in petek, sobota in nedelja pa sta rezervirana za tekmovanja.

S pogoji v klubu so zadovoljni pogrešajo pa nadstrešek, ki ga že čakajo dvajset let. Imajo tudi nekaj izjemnih rezultatov v tem letu in sicer v natančnem zbijanju je Luka Blaževič v kategoriji U-18 na državnem prvenstvu dosegel 3. mesto, Nik Štajner pa v kategoriji U-14 osvojil 2. mesto.

OSNOVNOŠOLCI IZ KORT NAVDUŠENI NAD BALINANJEM