“Gremo v CRO Lyon!” so v en glas zakričali balinarji portoroške Aikea Antene po polfinalnem zmagoslavju nad Luko Koper in prvi uvrstitvi v Evropo.

Na polfinalu državne Super lige 2015/16, ki se ta vikend odvija v Škofji Loki so balinarji Aikea Antene Portorož na krilih, razpoloženega Tadeja Kontiča, v polfinalnem obračunu proti Luki Koper slavili z 14:12 in si prisvojili vstopnico za Evropski klubski pokal in nastop na nedeljskem finalu proti domači Lokateks Trati. Po dolgoletnem načrtnem delu so si  prigarali največji športni uspeh kluba.

V izjemno živčnem dvoboju, kjer je bilo predvsem veliko tehničnih napak in preobratov so v prvih igrah povedli koprčani z 6:2 a nato doživeli hladen tuš v vseh tehničnih disciplinah, kjer so portorožani vzeli vseh 10 možnih točk in tako pred zadnjimi igrami vodili z visokih 12:6. Zmago sta nato potrdila Robert Kontič in Dario Milič v igri dvojka krog. Pri gostih velja izpostaviti zelo dobro igro Gregorja Moličnika in Tonija Trobca, ki pa danes ni bila dovolj.

Prva polfinalna tekma je tako pripadla ekipi, ki si je, vsaj po prikazanem na igrišču, končni ekipni uspeh bolj želela.

V drugem polfinalnem paru je domača Lokateks Trata upravičila vlogo favorita in slavila proti Hrastu z  20:6.

Čestitke Anteni za zgodovinski klubski uspeh ter veliko sreče v nedeljskem finalu in seveda Evropi!

OBZ Slovenska Istra

 

Zgodovinski dan Antene!