Težko pričakovan dan za slovensko in obalno balinanje. Pričelo se je Evropsko prvenstvo, Koper 2014!

Uvodni dan je postregel z jutranjim žrebom v Hotelu Koper, ki je določil prve tekmovalne dvoboje.

Slovenci so svoje uvodne nastope pred domačo publiko začeli izvrstno.  Kapetan, Dejan Tonejc je v igri v krog premagal Finca z rezultato 27:8, Marko Švara pa je v kvalifikacijah natančnega izbijanja dosegel najboljši izid konkurence in mejo postavil na 24 točk. Odlično pripravljenost je pokazal predvsem Aleš Borčnik, ki je v kvalifikacijah hitrostnega izbijanja zadel 46 krogel!

V večernih urah se je celotno dogajanje preselilo v koprsko Taverno, kjer je ob športno kulturnem programu potekala otvoritvena slovesnost. Navzoče so uvodoma nagovorili Predsednik BZS g. Sandi Kofol, Predsednik FIB g. Christian Lacoste, Podžupan Mestne občine Koper g. Peter Bolčič in Predsednica športne zveze Koper ga. Sonja Poljšak. Evropsko prvenstvo pa je nato svečano odprl Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije g. Janez Kocjančič.

Dogajanje v Balinarski dvorani Luke Koper kakor tudi v tisti na Markovcu je zelo pestro, zato vabimo prav vse, da si v živo pridejo ogledati vrhunec balinarskega športa. V kolikor pa ne morete priti v Koper je Boštjan Hegler poskrbel za vrhunske tv prenose na uradni spletni strani tekmovanja.

Za dobro voljo, pijačo in jedačo pred dvorano je poskrbela gostilna SKIPER.

VABLJENI V KOPER!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

 

Foto: Milan Rutar

Koper 2014 tudi uradno odprt