Tretji dan Evropskega prvenstva v Kopru je minil po godu domači publiki. V jutranji štafeti sta naša asa dosegla zavidljivih 55 točk ter se uvrstila v jutrišnji polfinale. Dejan Tonejc je z 28:26 premagal Črnogorca, Jure Kozjek pa v repesažu brez nobene težave odpravil Nemca.

Vrhunec današnjega dne je ponovno pripravil Aleš Borčnik. V polni balinarski dvorani je na krilih glasne domače publike v prvem dvoboju proti Italijanu Mauru Roggeru izenačil na 44 zadetih krogel in dve sekundi do konca zgrešil za 45. Sledile so napete minute v pričakovanju drugega dvoboja, kjer pa tako Hrvat Leo Brnić kot tudi Francoz Allexandre Chirat nista bila dorasla pritisku in že pol minute pred koncem dokončno izobesila belo zastavo. Prvo slavje v dvorani Bonifika je bilo bučno. V soboto bo vrhunec dneva vsekakor finale Hitrostnega izbijanja med našim šampionom Borčnikom in Italijanom Roggerom, ki se bosta spopadla za zadnje zlato odličje prvenstva. Držimo pesti!

V večernem dvoboju sta Kozjek in Tonejc z nekoliko slabšo igro zmagala proti dvojici Monaka. Za super kvalitetne nemotene prenose še vedno skrbi neutrudni Boštja Hegler.

Vstopnic za zadnja dva dneva je še nekaj ostalo. Vabljeni v Koper!

1

2

4

5

6

7

8

9

12 11

 

 

10

 

Foto: Milan Rutar

 

Borčnik v finalu hitrostnega izbijanja!