Četrti dan tekmovanja na Evropskem prvenstvu v Kopru je postreglo z kar nekaj vrhunci. V jutranjem obračunu je Dejan Tonejc, v ponovitvi lanskoletnega finala na svetovnem prvenstvu v Argentini, v igri v krog na tesno premagal Francoza z 26:24. Po štirih obratih je vodil celo za 7 točk, se nato nekoliko zmedel a vseeno stisnil zobe in priigral večerni polfinale.

Jure Kozjek je med posamezniki premagal Srba z 12:7, odpor je premagal šele v predzadnjem obratu ko je pripeljal 4 krogle. Sledila je štafeta, kjer sta naša asa ponovno dosegla najboljši izid polfinala. Po odmoru za kosilo se je balinarska dvorana v Kopru napolnila. Gledalci so nestrpno pričakovali nastop Marka Švare v natančnem izbijanju a je Kobjeglavčan žal podlegel pritisku in z izidom 14 točk zaključil tekmovanje.

Napetost se je stopnjevala vse do pričetka finalnega štafetnega izbijanja. Anže Petrič in Aleš Borčnik sta na igrišče prikorakala v družbi mladih spremljevalk tekmovanja, vendar kljub močni podpori s tribune storila preveč napak v prvih minutah in v finišu klonila proti danes zelo dobrima Francozoma Micoud-Alexandre Chirat. Na Bonifiki je tako prva podelitev odličij potekala ob ritmih francoske Marsejeze.

»Žal sva v začetku storila preveč napak in kasneje nisva več ujela priključka s Francozi. Razočaranje je veliko, saj nama manjka le Evropsko zlato« je po štafeti dejal vidno razočarani Anže Petrič.

Suvereni nastopi so sledili v večernih urah. Dejan Tonejc je ponovno prepričljivo odpravil polfinalnega tekmeca Lotta (Monako) z 28:23, Jure Kozjek pa po trdem boju Hrvata Marčeljo z 8:5.

V soboto je nov dan, kjer se obetajo nova žlahtna odličja. V jutranjih urah bo slovenska dvojica v polfinalu proti Italijanoma Grattapaglia-Bruzzone lovila peti slovenski finale. Dejan Tonejc bo v finalu igre v krog igral proti Emanuele Bruzzonu, Jure Kozjek pa med  posamezniki z Francozom Garcia, kateri bo skušal revanširati lanskoletni poraz v finalu Svetovnega prvenstva v Argentini prav proti našemu šampionu.

Vrhunec bo vsekakor finalna tekma ko bo Aleš Borčnik lovil zadnje zlato na Evropskem prvenstvu v Kopru.

Vabljeni v Koper, kjer boste bučno podprli naše fante na poti do novih zmag!

1

2

 

a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

3

4

5

6

7

8

9

IMG_9947

Foto: Milan Rutar, OBZ Slovenska Istra

Štafeti se ni izšlo