OBMOČNA BALINARSKA ZVEZA SLOVENSKA ISTRA KOPER  1981 – 2013

Leta 1980 se je začela ustanavljati Obalna balinarska zveza Koper. Ustanovni člani so bili: Pavlič Peter, Kontič Roman in Pahor Boris. Dne 20.3.1981 je bila tako ustanovna in redna volilna skupščina na kateri so bili izvoljeni člani izvršnega odbora (IO) ter ustanovljena Obalna balinarska zveza Koper. Prvi predsednik zveze je bil, danes pokojni, gospod Pavlič Peter, ostali člani IO pa so bili: Kontič Roman, Pahor Boris, Gorela Đino, Šturman Dino, Filipčič Darij ter Gerkšič Janez kot predsednik sodniškega zbora.

7. oktobra leta 1981 je bila nato Obalna balinarska zveza Koper vpisana v register društev pri republiškem sekretariatu Slovenije pod št. 676, s sedežem v Kopru in delovanjem vseh treh občin Koper, Izola in Piran, z namenom druženja, športnega udejstvovanja in širjenja članstva.

Z razvojem tehnologije balinarskih pripomočkov se je hitro razvijalo usposabljanje kadra v balinanju, tako vodilnega, kot tudi tehničnega. Začelo se je športno balinanje. Na obali se je tako začelo organizirano tekmovanje približno leta 1960. Igrale so se četvorke (4+2) z možnostjo dveh menjav. Nastajali so balinarski klubi. Prvi in najstarejši klub na obali je bil Modri val Koper, ki se je ustanovil že leta 1954 oziroma 1955. Kot prvi in edini klub z eno steznim baliniščem je igral četvorke v organiziranem tekmovanju na območju Jugoslavije, predvsem Hrvaške. Kasneje so se začeli ustanavljati še drugi klubi in sicer: Invalid Koper, Jadran Izola, Graničar Hrvatini, Brest Dvori, Lucija, Ivana Regenta Izola, Oljka Škofije ter leta 1978 še Antena Portorož.

1

Slika 1: Primer prvih prijavnic za članstvo v klubu ali društvu

Do leta 1980 so obstoječi klubi tekmovali v organiziranem tekmovanju četvork po Sloveniji in območju bivše Jugoslavije. Po ustanovitvi Obalne balinarske zveze Koper je naša zveza dne 27. in 28. junija 1981 imela že prvič tudi predstavnike v kvalifikacijah republiške zveze v Novi Gorici. Nastopali so klubi: Modri val Koper, Invalid Koper ter Antena Portorož.

 2Slika 2: Leta 1981 – tekma v četvorkah med ekipama Antena Portorož in Modri val Koper

Klubi so igrali v območni ligi Obalne balinarske zveze Koper. V ligi so se igrale četvorke, dvojice in posamezno. Z leti so nastajali novi klubi, ki so se pridružili v območni ligi. Tako je leta 1988 igralo v območni ligi že 11 klubov in sicer: BK 28. maj Gabrovica, Luka Koper, BK 4. Julij Semedela, Lucija, Oljka Škofije, Graničar Hrvatini, Antena Portorož, Brest Korte, Tomos Koper, Invalid Koper in Modri val Koper.

22. aprila 1988 je bila volilna skupščina na kateri se je izvolilo novo vodstvo. Novi predsednik je postal gospod Kontič Roman, podpredsednik Filipčič Darij, tajnik Požar Boris, predsednik za delo z mladino je bil Šturman Dino, predsednik sodniškega odbora  Gerkšič Janez, za finančno propagando Carpenetti Bruno in predsednik tehnične komisije Mezgec Miro takoj za njim pa je prevzel to nalogo gospod Pahor Boris.

Zveza je štela že 13 klubov oziroma društev. Leta 1989 se je ustanovil nov klub, Skala iz Kubeda, ki se je pridružil ostalim v ligi, ki je tedaj štela že 12 klubov.  15. oktobra 1989 se je v Portorožu odvijal turnir četvork za pokal Portoroža. Nastopale so ekipe iz Italije (Udine, Trst), Hrvaške (Pazin, Reka) ter slovenske ekipe iz Ljubljane, Postojne, Sežane in Obale. Ta turnir se je prvič odigral že v letu 1988. Leta 1990 je v obalni ligi nastopalo 13 klubov, bila je 1 enotna liga, ki pa se je v letu 1991 delila v ligi A in B.

Leta 1991 je po političnih zapletih v bivši skupni državi Jugoslaviji, prišlo do osamosvojitve Slovenije, zato je prišlo tudi do drastičnih sprememb tudi v balinanju že od same balinarske zveze BZS pa vse nižje do posameznih območnih zvez. V BZS se je sprejel novi statut BZS in novi pravilniki: Pravilnik o tekmovanjih, Pravila na tekmovanjih, Pravilnik o registraciji igralcev, Pravilnik o organizaciji balinarskih sodnikov, Disciplinski pravilnik, Pravilnik o kaznovanju in Pravilnik o športnih priznanjih. Sprejet je bil tudi sklep o preimenovanju državnih lig BZS in sicer: Super liga (8 klubov), 1. liga (10 klubov) ter dve 2. ligi (zahod in vzhod, vsaka po 17 klubov). Na Zahodu je bilo 5 območnih zvez, katerih prvaki so se direktno uvrstili v 2. državno ligo Zahod, iz nje pa je izpadlo toliko ekip,da jih je bilo v letu 1992 samo 15 klubov oziroma ekip.

Leta 1991 je bilo v Obalni balinarski zvezi Koper 15 klubov od tega 1 državni ligaš Jadran Pata iz Izole ter 14 območnih ligašev in sicer: Lucija, Prijatelji Seča, 28.maj Gabrovica, Skala Kubed, Oljka Škofije, 2. oktober Pobegi, Dragonja Puče, Antena Portorož, Modri val Koper, Lama Dekani, Graničar Hrvatini, Brest Korte, 4.Julij Semedela in Luka Koper. Tega istega leta se je ekipa Jadran Pata Izola uvrstila v 1. državno ligo, saj je osvojila 1. mesto v 2. ligi Zahod, v le to pa se je kot prvak obale uvrstila ekipa Brest iz Kort.

Začeli so se že tudi uspehi mladih balinarjev iz obale, predvsem iz ekipe Jadran Pata iz Izole. Med pionirji oziroma dečki je postal republiški prvak v igri posamezno mladi član Izolske ekipe, Danijel Stupan. Med mladinci je v disciplini natančnega zbijanja ravno tako postal republiški prvak Goran Žigon, ki je sicer takrat igral še z dvojno registracijo za ekipi Oljka Škofije in Jadran Pata iz Izole. Na državnem prvenstvu Jugoslavije je nato v Črni gori osvojil 7. mesto v igri posamezno in prav tako v natančnem zbijanju. Še kot mladinec je osvojil vidnejšo uvrstitev na članskem prvenstvu tudi Tomaž Centa, član istega kluba Jadran Pata in sicer 6. mesto, v dvojicah pa je prav tako ekipa Jadran Pata dosegla dobro uvrstitev na republiškem prvenstvu s 4. mestom.

3

Slika 3: Danijel Stupan, republiški prvak dečkov v Škofji Loki leta 1991

Leta 1992 so se prvič odvijala državna prvenstva samostojne Republike Slovenije. Ponovno so se vrstili uspehi naših mladih balinarjev. Prvi državni prvak v natančnem zbijanju je med mladinci postal član Jadran Pata iz Izole, Tomaž Centa. V ligaškem tekmovanju smo dosegli največje uspehe v naši območni zvezi, saj se je ekipa Jadran Pata prvič uvrstila v Super ligo, ekipa Brest iz Kort je obstala v 2. državni ligi Zahod, pridružila pa se ji je še ekipa Antene iz Portoroža kot prvak območne lige. Žal nas je v tem letu zapustil dolgoletni starosta našega balinanja na obali, predsednik dela z mladino, gospod Dino Šturman.

V letu 1993 so sledile spremembe v vodilnem kadru Obalne Balinarske zveze Koper, saj je bila 4. marca volilna skupščina, kjer so se uveljavljale tudi spremembe statuta OBZ Koper. S spremembo statuta se je tako Območna balinarska zveza Koper preimenovala v Območno balinarsko zvezo Slovenska Istra Koper. Izvolilo se je novo vodstvo z novimi člani izvršnega odbora (IO): Predsednik Romano Kontič, Sekretar Vojteh Centa, Blagajnik Branko Rojc, predsednik tehnične komisije Zvezdan Jakomin, predsednik komisije za delo z mladimi Mezgec Miro, predsednik komisije za marketing Pavle Nedoh.

Ustanovili so se novi klubi: Šterna Butari, Trta Sveti Anton, Morje Ankaran in Mlinar Padna. Igrali so v dveh območnih ligah A in B, ki so se ustanovile že leta 1991. V letu 1993 se je kot prvak obale uvrstila v 2. državno ligo Zahod ekipa Oljke iz Škofij, iz Super lige pa je izpadla nazaj v 1. državno ligo ekipa Jadran Pata iz Izole.

Do leta 1995 so se tekmovanja in prvenstva v območni balinarski zvezi Slovenska Istra Koper (OBZ SI) odvijala v normalnem teku, le vidnejših rezultatov na državni ravni žal ni bilo. Od leta 1993 do leta 1997 se je organiziral zaključek sezone v obliki memoriala Dina Šturmana, kjer se je igral turnirski sistem trojic z nastopajočimi vsemi ekipami oziroma klubi iz OBZ SI.

V letu 1995 se je ekipa Jadran Pata iz Izole ponovno uvrstila v Super ligo, vrstili pa so se tudi uspehi mladih na državnih prvenstvih. V kategoriji dvojic med dečki sta blestela igralca iz Lucije Husanović Enes in Radoslav Boris, ki sta osvojila naslov državnih podprvakov. Ravno tako se je enakega naslova veselil Stupan Vasja v disciplini posamezno dečki. V kategoriji mladincev je bil zelo uspešen starejši brat Stupan Danijel, ki je osvojil drugo mesto na DP v hitrostnem zbijanju ter 4. mesto v disciplini mladinci posamezno, bil pa je tudi član mladinske reprezentance Slovenije in nastopal na svetovnem mladinskem prvenstvu na Reki, kjer je osvojil 5. mesto v hitrostnem zbijanju. V kategoriji dvojic pri mladincih sta bila na državnem prvenstvu uspešna tudi igralca iz Lucije, Taškar Bojan in Husanović Kemal, ki sta osvojila naslov državnih podprvakov. V kategoriji članov je omembe vredna le uvrstitev na 3. mesto na pokalu BZS ekipe Oljke iz Škofij.

V letu 1995 se je v Sloveniji kot tudi na primorskem organiziral sprejem Slovencev iz Avstralije. Obiskali so tudi naše primorske kraje, kjer smo jih prisrčno sprejeli na igriščih 4. Julija v Semedeli ter igriščih na Anteni. Priredili so se jim razni ogledi zanimivosti v Sloveniji ter odigrale so se družabne igre trojic. Avstralski Slovenci so bili zadovoljni z obiskom in našim sprejemom in se srečno vrnili domov v daljno Avstralijo.

V naslednjem letu 1996 se je obisk izmenjal in tako je šla v Avstralijo tudi slovenska delegacija s tremi potniki iz obale in sicer: Remigij Mavrič iz Antene Portorož, kot član IO OBZ SI, Angela Kuhar, kot tajnica OBZ SI od leta 1995, po odstopu tedanjega tajnika Centa Vojteha, kot tretja potnica pa je bila Centa Martina, kot aktualna državna prvakinja za leto 1996 v kategoriji ženske posamezno. Ta ista, še ne 19 letna mlada igralka ženske ekipe Trta iz Svetega Antona, je naslednje leto 1997 osvojila še državni naslov v dvojicah s soigralko Mirno Durakovič, poleg tega uspeha pa je bila tudi 6. v kategoriji posamezno, kjer ji je boj za finale preprečila njena mama Mirka Centa, ravno tako igralka ženske ekipe Trte iz Svetega Antona, katera je na koncu zasedla 2. mesto in osvojila naslov državne podprvakinje Slovenije.

Leta 1996 se je ustanovila na Obali tudi ženska liga v kateri so se igrale discipline dvojic in posamezno. Prve prvakinje OBZ SI so bile igralke ženske sekcije 4. Julij iz Semedele.

V območni ligi OBZ SI se je število klubov razširilo že na 17, zato se je sprejelo sklep o preoblikovanju lig v dve območni ligi A in B oziroma prva in druga območna liga OBZ SI. V prvi oziroma A ligi je igralo 8 klubov in sekcij, v drugi oziroma B ligi pa 9 klubov in sekcij.

V letu 1997 se je na obali zgradilo veliko novih štiri steznih igrišč in sicer v Hrvatinih,Kortah, Svetem Antonu, Luciji in Padni, v gradnji pa so bila še igrišča v Izoli in na Modrem valu v Kopru. Začelo se je tudi vzgajanje strokovnega kadra, izobraževanje inštruktorjev balinanja in novih sodnikov. V naši območni zvezi smo že takrat imeli 1 mednarodnega sodnika, Bratož Savota,ki je bil tudi predsednik sodniške komisije, 3 sodnike 1.državne kategorije, 8 sodnikov 2. kategorije ter kar 27 sodnikov 3. oziroma območne kategorije, izpit za nove sodnice pa sta opravili tudi dve kandidatki.

Na področju tekmovanja je prišlo do sprememb sistema tekmovanja v državnih ligah, zato se je tudi na obali uvedlo spremembe tekmovalnega sistema v A ligi OBZ SI, z namenom, da se ustvarijo čim boljši pogoji za nastopanje na kvalifikacijah za drugo državno ligo – zahod.

Ekipa Antena Portorož je dosegla izjemen uspeh, saj si je s 1. mestom v 2. državni ligi –zahod priborila mesto prvoligaša v naslednji sezoni 1998 in se tako pridružila ekipi Jadran iz Izole.

V letu 1998 je prišlo do menjave dolgoletnega vodstva OBZ SI. Dne: 27. marca 1998 je bila volilna skupščina, na kateri se je izvolilo novo vodstvo. Izvoljeni so bili naslednji kandidati:

Predsednik OBZ SI in predsednik IO OBZ SI je postal gospod Narciso Sorgo, tajnica je ostala gospa Angela Kuhar, predsednik tekmovalne komisije je prav tako ostal Zvezdan Jakomin, za predsednika sodniškega zbora je bil izvoljen gospod Darko Jakomin, komisijo za propagando in marketing je prevzel odhajajoči predsednik OBZ SI, gospod Roman Kontič, predsednik strokovnega sveta je postal Vojteh Centa, predsednik za komisijo za delo z mladino pa njegov sin Tomaž Centa. Na tej volilni skupščini so se sprejeli tudi sklepi o kandidaturi organizacije svetovnega prvenstva (SP) članov v letu 2001. Izvolilo se je komisijo za kandidaturo, katera naj bi pripravila vse potrebne plane in ustvarila pogoje za izvedbo le tega v letu 2001. Proti kandidati so bili Gorenjci, ki so kandidirali za organizacijo SP v Kranju in jo tudi nato uspeli dobiti ter ga izvrstno organizirali.

4

Slika 4: Na sliki je skica predvidenega osem steznega balinišča za SP 2001  v eni izmed hal Marine v Luciji – Portorož

Na izredni volilni skupščini 20.01.2000 je bilo zaradi odstopa predsednika Sorgo Narcisa izvoljeno naslednje vodstvo OBZ Slo. Istra:

–          predsednik Anton SAGADIN, predsednik tekmovalne komisije Zdravko TAŠKAR in predsednik strokovnega sveta Zvezdan JAKOMIN. G. Sadagin je predsedoval OBZ Slo. Istra do leta 2002, ko , ga je na volilni skupščini  zamenjal GRIŽON Alen in predsedoval zvezi do julija 2003, nato pa je nepreklicno odstopil in ga je kot v.d. predsednika nadomeščal Zdravko Taškar do volilne skupščine 2004, ko je bila kot prva predsednica OBZ izvoljena g. Mirna DURAKOVIČ. Na skupščini 15.03.2002 so se balinarke in balinarji zahvalili s skromnim darilom dolgoletni tajnici OBZ g. KUHAR Angeli in dolgoletnem predsedniku OBZ g. KONTIČ Romanu. Tajniško mesto je prevzel Taškar Bojan, za predsednika strokovnega sveta je bil izvoljen Jakomin Zvezdan, za predsednika sodniške komisije Darko Jakomin, za predsednika za delo z mladino Horvat Matjaž, za predsednika tekmovalne komisije Zdravko Taškar in za predsednika komisije za marketing in propagando Filipčič Maks.

–          Delo predsednice OBZ je g. Mirna DURAKOVIČ opravljala v letih 2004, 2005 in 2006, ko je štafetno palico leta 2007 predala predsedniku OBZ Pavlič Ivu, kateri to delo opravlja še danes.

V letu 1998 je svoj pohod proti evropskemu vrhu začela ambiciozna družina balinarjev iz Padne, družina Grižon, z nekaterimi balinarji iz sosednjih vasi, ki so do tedaj že igrali za klub Mlinar Padna v območni ligi OBZ SI. Oče štirih sinov, gospod Albin Grižon, je z veliko volje in želje po uspehu, strmel k okrepitvi ekipe in napredovanju. V svoje vrste so najprej povabili igralca Dejana Korena iz Postojne ter Krmac Stevena iz Babičev pri Marezigah in se že v istem letu takoj uvrstili preko kvalifikacij v 2. slovensko ligo zahod. Istega leta 1998 si je na teh kvalifikacijah mesto v drugi državni ligi zahod priborila tudi ekipa Luke iz Kopra.

Koren Dejan, igralec Mlinarja iz Padne je v letu 1998 osvojil naslov državnega prvaka v kategoriji člani posamezno in uspeh nato ponovil še v letu 1999 ter še tretjič v letu 2001,v letu 2000 pa je bil s soigralcem Ferfolja Gorazdom iz Nove Gorice, državni prvak v dvojicah na domačem terenu v Padni. Kot že omenjeno je ekipa Mlinarja iz Padne »mlela« tudi v drugi ligi zahod vse nasprotnike po vrsti in z osvojenim prepričljivim 1. mestom napredovala že v 1. slovensko ligo ter takoj v naslednjem letu osvojila primat tudi v 1. ligi in v letu 2000 napredovala že v Super ligo. V teh dveh letih so sledile močne okrepitve v igralskem kadru. Ekipa se je tako po Dejanu Korenu, okrepila najprej z bivšim in kasnejšim državnim reprezentantom Slovenije, Sever Gregorjem iz Ljubljane, nato pa še z izkušenima igralcema Ferfolja Gorazdom iz Nove Gorice in mladim Rednak Zoranom iz Velenja. V naslednjem letu, ob napredovanju v Super ligo, pa so se okrepili še s tremi igralci in sicer z Rijavec Juretom iz Sežane in dvema Hrvatoma iz Istre, očetom in sinom Matošević.

Imeli so vse pogoje za nastopanje v Super ligi in celo osvojitev naslova državnih klubskih prvakov. V Super ligi so tako igrali od leta 2000 in bili do konca sezone leta 2002. Žal jim je naslov državnih prvakov spolzel iz rok v letu 2001, ko so osvojili 2. mesto v Super ligi, vendar so v letu 2002 nastopali v Evropskem pokalu državnih prvakov, kot drugo uvrščeni v Sloveniji in dosegli do tedaj največji uspeh v zgodovini balinanja v Sloveniji, naslov klubskih evropskih podprvakov. V finalu so izgubili proti ekipi BRB Ivrea iz Italije z rezultatom 8:14. Zasluženi finale so si priborili po izjemni borbeni igri v polfinalu proti francoski favorizirani ekipi iz Montpelliera, kjer so takrat igrali sloviti in svetovno znani igralci kot so bili Bilon, Pingeon, tedanji svetovni prvak in rekorder v hitrostnem zbijanju Sebastien Grail ter ostali.

Igralci Mlinarja so jih zmagali 12:10 na igriščih Trate v Škofji Loki, takrat, ko je bilo to najpomembnejše, čeprav so pred tem v kvalifikacijah dvakrat izgubili ravno z njimi.

5

Slika 5: Mednarodni sodniki na finalu evropskega pokala prvakov v Škofji Loki leta 2002. Na sliki je levo, poleg Centa Tomaža, tudi mednarodni sodnik Pelc Matjaž iz Kokrice

Finale evropskega pokala je takrat sodil tudi mednarodni sodnik iz naše območne zveze OBZ SI iz Kopra, Centa Tomaž, ki je postal mednarodni sodnik že leta 2000, ko je sodil svetovno prvenstvo (SP) mladih do 18 in 23 let v Aosti, v Italiji, kjer je na tem prvenstvu uspešno opravil praktični del izpita za naziv mednarodnega sodnika. Uspešno sojenje je nadaljeval nato že naslednje leto 2001 na SP članov v Kranju, ob 50. obletnici balinanja v Sloveniji ter nato na ostalih mednarodnih tekmovanjih po svetu. V Kranju je z njim sodil tudi tedanji mednarodni sodnik Butinar Dušan, tudi nekdanji sekretar Balinarske zveze Slovenije (BZS).

6

Slika 6: Mednarodni sodniki in delegati na SP članov v Kranju leta 2001. Na sliki naša mednarodna sodnika Centa Tomaž in Butinar Dušan ter naš mednarodni delegat Ferfolja Marjan iz Nove Gorice

Leta 2002 je na obali zažarela nova mlada zvezda, tedaj še deček, igralec BK Antena iz Portoroža, Đorđevič Nikola. Najprej je leta 2002 osvojil naslov državnega prvaka v enojkah med dečki, nato pa svoje uspehe stopnjeval še v mladinski konkurenci naslednja leta.

 7

Slika 7: Đorđevič Nikola še kot deček

Leta 2004 je z mladinsko reprezentanco Slovenije nastopal na mladinskem SP v Viña del Mar v Čilu, kjer je v natančnem zbijanju zasedel 5. mesto, naslednjega leta 2005 pa se je začel njegov pohod proti samem svetovnem vrhu. Najprej je med mladinci osvojil naslov državnega prvaka v igri v krog, na domačih igriščih na Belem križu–Portorož, nato pa je na mladinskem SP v Novi Gorici osvojil svojo prvo medaljo iz velikih tekmovanj in to kar dve bronasti v disciplini dvojic in štafeti. Uspeh je z reprezentanco Slovenije ponovil tudi naslednje leto 2006, saj je ponovno osvojil dve medalji v istih dveh disciplinah, le da tokrat s še žlahtnejšim sijajem, dve srebrni medalji, torej dva naslova svetovnega podprvaka. V istem letu 2006 je blestel tudi na državnem nivoju, kjer med mladinci skoraj ni imel konkurence. Osvojil je kar dva naslova državnega mladinskega prvaka v disciplinah hitrostnega zbijanja in posamezno.

 8-9

Slika 8 in 9: Na levi sliki Đorđević Nikola z Igorjem Šircljem, srebrna medalja dvojice, Biella leta 2006.  Na desni sliki Đorđević Nikola z Anžetom Petričem, srebrna medalja štafeta, Biella leta 2006.

V naši zvezi smo v sodelovanju z našimi sosedi Italijani in Hrvati, leta 2005 organizirali troboj območnih zvez. Nastopale so italijanska območna balinarska zveza Comitato regionale Friuli Venezia Giulia, hrvaška istrska balinarska zveza Istarski boćarski savez ter naša OBZ SI. Tekmovanje smo organizirali v duhu športnega in prijateljskega druženja, kjer ni bil toliko pomemben rezultat, temveč druženje. To vrsto tekmovanja smo nadaljevali še nekaj let za tem in obdržali tradicijo. V letu 2009 smo izvedli srečanje tudi v kategoriji veteranov na igriščih Antene Portorož. Tekmovanja so se odvijala ciklično, tako da je bila vsako leto organizator ena od območnih zvez. Na ta način so se obdržale prijateljske vezi med sosednjimi zvezami.

 10

Slika 10:  Skupinska slika troboja v dvorani Luke Koper, leta 2005

Leta 2006 se je odvijalo na igriščih Antene Portorož državno prvenstvo (DP) za ženske. Na tem prvenstvu sta sodila naša dva sodnika Centa Tomaž in Mezgec Božidar. Organizacija je bila zelo uspešna in dvoboji žensk razburljivi, predvsem v finalu, ko sta nepričakovano zmagali Primorki iz Deskel pri Kanalu proti članicam iz ekipe Polja iz Ljubljane in tako prvič osvojili naslov državnih prvakinj med dvojicami.

V istem letu so izjemen uspeh dosegli balinarji Luke Koper,saj so se prvič v njihovi zgodovini uvrstili v Super ligo in nato leta 2007 že takoj postali celo državni prvaki Slovenije, ko so v odločilnem dvoboju za 1. mesto, na zadnji tekmi sezone, zmagali tedaj vodilno ekipo Zarje iz Ljubljane na njihovem terenu. Naslov državnih klubskih prvakov je bil izjemen dosežek,saj to še nikoli ni uspelo nobenemu klubu v zgodovini naše OBZ SI.

V naslednjem letu 2008 je ekipa Luke Koper, kot državni klubski prvak, nastopala na četrtfinalu evropskega klubskega pokala, kjer pa je po žrebu naletela žal na premočno ekipo Tubosider iz italijanskega Astija, katera jih je dvakrat premagala.

11

Slika 11: Državni klubski prvaki 2007, ekipa BS Luka Koper

 

Pripravila: Zdravko Taškar in Tomaž Centa