RADOJKA MILINČIČ

Z žalostjo smo sprejeli vesti, da nas je zapustila Radojka. Še pred enim letom je

prišla na balinišče z željo, da bi balinala toda ni šlo. Bili smo jo veseli tudi če je prišla samo na kavo in malo v družbo. Toda s časom je tudi to postalo pretežko.

Radojka je bila zaposlena v Opremi v Izoli. Ko se se upokojila, je bilo treba zapolniti dan

z aktivnostmi. Poleg tega, da je rada vsakemu, ki je prosil za pomoč tudi  pomagala se je včlanila tudi v razna društva. Blizu njenega doma sta bili dve balinišči, pa se je pred 20-timi leti  vključila v Društvo upokojencev , ki so imeli redne treninge v Arigoniju, občasno pa je balinala tudi  na balinišču hotela Delfin. Od tam  tudi poznanstva balinarjev po vse j Sloveniji. Kod delovni invalid, je bila nepogrešljiva  tudi v sekciji balinarjev invalidov. Pozneje se je žensko balinanje začelo razvijati tudi v Obalnih občinah in ustanovili so Obalno ligo vseh treh obalnih občin. Tudi tu je bila članica. V vseh klubih je zapustila močan pečat saj je bila odlična balinarka in  dobra soigralka .Vedno  je bila pripravljena na humor in na povratkih iz tekmovanj po Primorski  nas je vedno zabavala. Težko je prešteti vse pokale in medalje, ki si jih  je v tem obdobju zasluženo osvojila saj  je veljala in bila  med najboljšimi igralkami. Covid 19-je preprečil, da je nismo mogli obiskati in tvoj odhod v večnost nas je prizadel. Vse tvoje so balinarke te bomo pogrešale, tvoj nasmeh in  pripravljenost na šale posebno si se rada pošalila na svoj račun. V imenu vseh društev, v katerih si delovala se ti zahvaljujemo za tvoj prispevek  k prepoznavanju Izolskega balinanja.

Naj ti bo lepo tam kamor si poletela.

  Društvo upokojencev Jagodje-Dobrava

  Društvo Invalidov Izola in

  Društvo upokojencev Izola

IVAN STARIČ

Prejšnji teden smo se na izolskem pokopališču poslovili od  sokrajana Jagodja Ivana Stariča. Bil je med prvimi člani Društva upokojencev Jagodja-Dobrava, kjer je bil leta 1992 tudi izvoljen v Upravni odbor s štiriletnim mandatom. V tem odboru je na pobudo pok. Cotič Ivana tudi nastala ideja za izgradnjo balinišča. To so uredili v rekordnem času .Od  junija do  8 septembra 1993 je bilo igrišče urejeno in predano svojemu namenu. Krajani so opravili 751 prostovoljnih delovnih ur, sam Ivan Starič, pa jih je opravil  največ, to je kar 151 ur, kar je razvidno iz zapisnika, ki so ga skrbno vodili. Prevzel je tudi vodenja balinarskega društva, saj je bil dve leti tudi predsednik.. Na igrišče je prihajal v vnukom Iztokom, ki je postal odličen balinar najboljši v njegovi generaciji v Izoli. Osvajal  je medalje na republiških tekmovanjih in   še vedno igral za Jadran Izola. Ivan, hvala ti za vse kar si pomagal ustvariti v Krajevni skupnosti Jagodje-Dobrava in v Balinarskem klubu Jagodje-Dobrava

IN MEMORIAM RADOJKA MILINČIČ – IVAN STARIČ