V četrtek 12.aprila se pričenja območno tekmovanje članov v disciplini dvojic.

Tekmovanje poteka na balinišču v Izoli in v balinarski dvorani Sv. Anton – Trta. Naprošamo vse udeležence, da skrbno preverijo lokacijo tekmovanja, ki je napisana na vrhu stolpca vsake skupine. Osrednje prizorišče finalnega dne je na balinišču v Sv. Antonu, prvi predtekmovalni dan pa v celoti poteka v Izoli. Žreb tekmovanja je bil v celoti opravljen v balinarski dvorani Markovec v četrtek, 05.04.2018. V drugem predkrogu so bili določeni 4 osnovni nosilci skupin (Antena-1, Jadran-1, Marjetica-1 in Antena-2). Razpored vseh preostalih ekip je določil žreb.

V vsaki dvojici je možna ena menjava, vendar nikakor 1 igralec ne more nastopiti za dve različni ekipi. Prav tako ni možna menjava rezerve z drugim igralcem, ki še ni nastopil. Pred pričetkom tekmovanja je obvezna poimenska prijava igralcev.

Kot vsako leto se tudi v letošnji sezoni zbirajo točke za Naj igralca in uvrstitev na Masters. Na polfinale državnega prvenstva se uvrstijo prve tri ekipe. Sistem je prilagojen tako, da ni tekme za tretje mesto, v finalnem repasažu se določi dve tretji mesti. Na DP se uvrsti tista ekipa med dvemi, ki ima boljši količnik v repasažu.

Celoten grafikom tekmovanja je dosegljiv tukaj.

Znan razpored za OP člani dvojice